Prijavi se Registracija
Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova Tinktura Crna Zova
Prodajem

Tinktura Crna Zova

27 pregleda
Stanje: Korišćeno

Cena 120.00din

+200.00din

Pošalji Poruku

Obajvljeno

pre 3 meseca

Autor Oglasa

Prirodni Lek
Dostava: Dostava paketa poštom
+200.00din
Lokacija: /

Text Oglasa

Prodavac prihvata svu odgovrnost za ovaj predmet oglasavanja. IN predmet broj: 50650

Tinktura Crna Zova

Bojite li se gripa i prehlade? Izbegnite ih uz bobice crne bazge koje su najbolji biljni lek protiv virusa. Zova je u našim krajevima vrlo rasprostranjena biljka i mnogi imaju običaj od njenih cvetova pripremati sok. No, mnogi žive u zabludi kako su njeni crni plodovi otrovni i zato neupotrebljivi. Istina je da oni mogu izazvati mučninu i povraćanje kada se konzumiraju sirovi, no ako se beru zreli i termički obrade, potpuno su bezopasni i štaviše vrlo zdravi.

Od njih se mogu pripremati sokovi, kompoti i džemovi. Najkorisniji su kao lekoviti preparati u obliku čaja, sirupa ili tinktura. Bobice bazge toliko su potentne da bi na njih prvenstveno trebalo gledati kao na lek, a ne hranu.

Male bobice velike nutritivne vrednosti

Bobice zove (lat. Sambucus nigra) sadrže koncentrisane količine:

vitamina C

beta karotena

flavonoida

voćnih kiselina

antioksidanata

polifenola antocijanina

Prema svojoj nutritivnoj vrednosti mogu se meriti sa borovnicama i jagodama, a organizam ih bolje iskorišćava nego crna ribizla. Bobice bazge imaju gotovo jednako visoku koncentraciju antioksidanata kao i plodovi aronije i 5 puta veću od plodova borovnice. Smatra se da antocijanini u bazgi poboljšavaju imunitet podsticanjem proizvodnje citokina – proteina koji pomaže regulisati imunološke reakcije u telu.

Ekstrakt bobica zove – pobednik nad gripom

Ono što posebno privlači naučnike je ekstrakt bobica bazge. On vrlo efikasno deluje na virus gripa. Studije su pokazale kako ekstrakt bobica bazge ima snažne antivirusne spojeve i visoke količine bioflavonoida koji pomažu u borbi protiv gripa.

Ekstrakt zove je dobro naučno istražen, te je potvrđeno kako podiže imunitet i zaista pomaže kod prehlade i gripa. U laboratorijskim testovima, ekstrakt bobica zove delovao je bolje od ehinaceje, za koju se takođe zna da ubrzava izlečenje infekcija.

Dokazano je kako je ekstrakt zove efikasan u skraćivanju i smanjivanju simptoma gripa tipa A i B. Кontrolisana studija tokom pošasti gripa tipa B u Panami otkrila je kako su u 2 dana uzimanja ekstrakta bobica bazge nastupila značajna poboljšanja kod 93,3% obolelih. U istom periodu od 2 dana potpuno izlečenje je postignuto kod gotovo 90% ispitanika, naspram placebo grupe koja se izlečila tek za 6 dana.

Široka primena i snažni rezultati

Bobice bazge zove imaju snažno antivirusno delovanje, a pokazale su obećavajuće rezultate i kod drugih vrsta virusa – uključujući herpes simplek i HIV. Bobice zove zbog opšteg delovanja na imunitet pomažu kod širokog spektra bolesti: visokog holesterola alergija tumora astme dijabetesa viška kilograma nervnih poremećaja bolova u leđima problema sa mokrenjem i bešikom

Pitanja & Odgovori